Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Εξετάσεις προσομοίωσης Γ΄ Λυκείου


Στα πλαίσια της προετοιμασίας των μαθητών της Γ΄λυκείου (Ομάδα Α) για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2013 διενεργήθηκαν στο σχολείο μας εξετάσεις προσομοίωσης στα μαθήματα Γενικής Παιδείας:  Νεοελληνική Γλώσσα  και Μαθηματικά Ι στις 3-4- 2013 και 16-4-2013 αντίστοιχα.

Οι εξετάσεις προσομοίωσης, στοχεύουν στον εγκλιματισμό του μαθητή στις συνθήκες των πραγματικών εξετάσεων,  επιδιώκουν την μεγαλύτερη δυνατή παροχή βοήθειας και
καθοδήγησης στους μαθητές, έτσι ώστε αυτοί να επιτύχουν σταδιακή βελτίωση των γραπτών τους με τελικό στόχο την απόλυτη επιτυχία στις εξετάσεις τους. Οι βαθμοί στην προκειμένη περίπτωση,  δεν αποτελούν ένα κριτήριο αποτυχίας ή επιτυχίας. Οι βαθμοί είναι ένα μετρήσιμο μέγεθος που αφενός επιτρέπει στους καθηγητές να εντοπίσουν τις αδυναμίες και τα κενά των μαθητών, έτσι ώστε να εστιάσουν την προσοχή τους σε αυτά και αφετέρου στους μαθητές να συνειδητοποιήσουν, να αποδεχθούν και να επικεντρωθούν στην καλύτερη κατανόηση των κενών αυτών και να βελτιώσουν τα γραπτά τους.

Ο Δ/ντής και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία στους μαθητές μας οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις.