Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Διδακτική επίσκεψη στους χώρους της DIGEA


Το δικό τους ταξίδι στον υπέροχο ψηφιακό κόσμο της DIGEA πραγματοποίησαν την Τετάρτη 24/4/2013 οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων ΒΗ, ΓΗ του τομέα Ηλεκτρολογίας, ΒΟ, ΓΟ του τομέα Οικονομίας και ΒΠ, ΓΠ του τομέα Πληροφορικής  αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες. 
Η  DIGEA είναι ο πρώτος οργανισμός στην Ελλάδα που παρέχει την υπηρεσία της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, και η οποία έχει συσταθεί από όλα τα ιδιωτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.
Το εταιρικό της όνομα προέρχεται από τις λέξεις Digital (ψηφιακή) και Γαία (Γη) συμβολίζοντας,  κατά συνέπεια, την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα.
Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας DIGEA στο Μαρούσι, όπου τους υποδέχθηκε η Γενική Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της εταιρείας κα Ι. Κολιάδου, η οποία τους οδήγησε στην αίθουσα συσκέψεων.
Εκεί, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εταιρεία, το έργο της, τη σύγχρονη τεχνολογία και το ρόλο της στο νέο χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα,  ενημερώθηκαν για τη διαδικασία μετατροπής του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος σε ψηφιακό και για τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την άμεση αυτή μετατροπή σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια ο υπεύθυνος απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών και αμέσως μετά περιηγήθηκαν στο σύγχρονο χώρο της DIGEA, όπου ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Τμήματος για την τεχνική υποστήριξη της ψηφιακής τηλεόρασης. 
Η επίσκεψη στη DIGEA ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.