Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των αποφοίτων Ηµερησίου ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β΄)



Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑ.Λ. που θα είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας έχουν τις εξής δύο δυνατότητες:
  • ΟΜΑΔΑ Β΄


ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Β΄

Οι κάτοχοι απολυτηρίου ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β΄) καθώς και οι μαθητές της τελευταίας τάξης Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β΄) έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και εφόσον αποκτήσουν απολυτήριο εντός του Ιουνίου συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή σε όλα τα Τμήματα και τις Σχολές
-των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ),
-των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ),
-της ΑΣΠΑΙΤΕ,
-των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.),
-των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων,
-των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων δυνάμεων,
-των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας,
-των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού καθώς και
-των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

διεκδικώντας το ίδιο ποσοστό θέσεων με τους υποψηφίους του ημερήσιου Γενικού Λυκείου, εξεταζόμενοι σε (6) μαθήματα, εκ των οποίων τα τέσσερα (4) είναι γενικής παιδείας και τα δύο (2) ειδικότητας.

Ειδικά για την εισαγωγή σε Σχολές και Τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου οι υποψήφιοι εξετάζονται σε επτά (7) μαθήματα, πέντε (5) γενικής παιδείας και δύο (2) ειδικότητας.
Η εξέταση στα μαθήματα γενικής παιδείας είναι κοινή με τους υποψηφίους του
ημερήσιου Γενικού Λυκείου. Σε αυτές τις πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν επίσης να συμμετέχουν όσοι έχουν αποκτήσει απολυτήριο ημερήσιου ή εσπερινού ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ ή Β΄).