Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Υποβολή Αίτησης - Δήλωσης συµµετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις (ΟΜΑΔΑ Β΄)

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑ.Λ. που έχουν επιλέξει την ομάδα Β΄ των μαθημάτων και θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν Αίτηση – Δήλωση στο σχολείο το Φεβρουάριο εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Με την Αίτηση – Δήλωση οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) θα δηλώσουν:

  • ποιο από τα 5 μαθήματα επιλογής θα δώσουν πανελλαδικά
  • αν θα εξεταστούν και στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» πανελλαδικά
  • αν θα εξεταστούν σε κάποιο/α από τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική)
  • αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές (για τους υποψηφίους μόνο των ημερησίων ΕΠΑ.Λ.) ή/και Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (για του υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ.)
  • αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).
  • τα μαθήματα ειδικότητας στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά.


Η υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης, όπως και για τους υποψηφίους του Γενικού Λυκείου, είναι υποχρεωτική και δεσμευτική για όλους τους υποψηφίους (μαθητές και αποφοίτους) που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’). Μετά την υποβολή της δεν συμπληρώνεται ούτε τροποποιείται. Η μη υποβολή της σημαίνει αποκλεισμό του υποψηφίου από τις διαδικασίες των εξετάσεων και της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Υποψήφιος που δήλωσε με την Αίτηση – Δήλωση που υπέβαλε, ότι θα εξεταστεί πανελλαδικά σε κάποιο μάθημα ή ότι θα εξεταστεί πανελλαδικά και στο 7ο μάθημα « Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», στην εξέταση του οποίου τελικά δεν προσήλθε, θεωρείται ότι εξετάστηκε και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0), ο οποίος θα συνυπολογιστεί και στον τελικό ΓΒΠ του υποψηφίου.


Αντίθετα, αν υποψήφιος με την αίτηση – δήλωση δήλωσε ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στην εξέταση ειδικού μαθήματος ή στις προκαταρκτικές εξετάσεις για Στρατιωτικές Σχολές ή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ και δεν προσέλθει στις εν λόγω εξετάσεις δεν έχει καμία βαθμολογική επίπτωση, αλλά αποκλείεται από τις διαδικασίες εισαγωγής σε τμήματα ή σχολές που απαιτούν τέτοιες εξετάσεις.