Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επιλογή Επιστημονικών Πεδίων (ΟΜΑΔΑ Β΄)

Ο υποψήφιος της ομάδας Β΄ στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσει την ίδια περίοδο με τους υποψηφίους του Γενικού Λυκείου μπορεί να επιλέξει μέχρι δύο (2) επιστημονικά πεδία, με την προϋπόθεση ότι έχει εξεταστεί πανελλαδικά στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας των συγκεκριμένων πεδίων. Αν το ένα (1) από τα δύο (2) επιστημονικά πεδία που επιθυμεί να επιλέξει ο υποψήφιος είναι το 5ο, τότε πρέπει υποχρεωτικά να έχει εξεταστεί πανελλαδικά στα μαθήματα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής». Τα μόριά του θα υπολογιστούν ανά πεδίο με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων κατά επιστημονικό πεδίο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : Υποψήφιος έχει επιλέξει την ομάδα Β΄ και ως μάθημα επιλογής την Ιστορία του Νεότερου και του Σύγχρονου Κόσμου. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος μπορεί να επιλέξει ένα ή δύο από τα εξής επιστημονικά πεδία :

- 1ο πεδίο : θα υπολογιστούν τα μόριά του με συντελεστές βαρύτητας στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Χ 0,9) και της Ιστορίας του Νεότερου και του Σύγχρονου Κόσμου (Χ 0,4).

- 2ο πεδίο : θα υπολογιστούν τα μόριάτου με συντελεστές βαρύτητας στο μάθημα Μαθηματικά II (Χ 1,3) και Φυσική II (Χ 0,7).

- 4ο πεδίο : θα υπολογιστούν τα μόριά του με συντελεστές βαρύτητας στο μάθημα Μαθηματικά II (Χ 1,3) και Φυσική II (Χ 0,7).

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος δεν μπορεί να επιλέξει το 3ο και το 5ο πεδίο, αφού δεν εξετάστηκε πανελλαδικά στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας των συγκεκριμένων πεδίων.


Όπως συνάγεται από τα παραπάνω και όπως φαίνεται και στον ΠΙΝΑΚΑ II, όλοι οι υποψήφιοι της ομάδας Β΄ έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, ανεξαρτήτως του μαθήματος επιλογής που εξετάστηκαν πανελλαδικά, αφού για το 2ο και 4ο πεδίο τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας είναι τα Μαθηματικά II και η Φυσική II, τα οποία ανήκουν στα τρία υποχρεωτικά μαθήματα της ομάδας Β΄.