Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Δράση σχετικά με την Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση Υλικών.



Η Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Παράλληλα, εντοπίζεται η ανάγκη για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που προάγει την Ανακύκλωση στους πολίτες αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας και να γίνει τρόπος ζωής.

Το 2013-2014 είναι χρονιά αφιερωμένη στον ενεργό πολίτη.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους 6 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), οργανώνουν πρόγραμμα δράσεων σχετικά με την Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση Υλικών με θέμα: «Γιορτή Ανακύκλωσης Επαναχρησιμοποίησης και Κοινωνική Αλληλεγγύη 2013-2014».


Με αφορμή λοιπόν όλα τα παραπάνω, το σχολείο μας αποφάσισε να υλοποιήσει μια  δράση για την Ανακύκλωση.
Την Πέμπτη 19-12-2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών (Α΄ τάξης), του τομέα Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών και του τομέα Πληροφορικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: «Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση – Δράση – Ενεργός πολίτης»,  σχεδίασαν και υλοποίησαν δράση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους σε ένα πρόβλημα με κοινωνικές διαστάσεις.