Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Με το σύνθημα “Σκέψου πράσινα – Think Green το σχολείο μας, ευαισθητοποιημένο άλλωστε σε θέματα καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης, συμμετείχε στην «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» που έχει καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων να γίνεται κάθε χρόνο την 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου.


Μαθητές και καθηγητές άδραξαν την ευκαιρία για να συζητήσουν, να προβληματιστούν πάνω στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, να προτείνουν θέματα για περιβαλλοντικά προγράμματα αλλά και να κατασκευάσουν με τα χέρια τους αφίσες με κολάζ και συνθήματα που αφορούν το περιβάλλον άρα και την ίδια μας την ύπαρξη.



Προβολή video, animation  και φυσικά μουσική με τραγούδια γραμμένα για τον πλανήτη, είχαν εξέχουσα θέση στην όλη δράση.


Από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων και το ευχαριστούμε θερμά για την βοήθειά του. Η κα Γ. Ματσούκα και ο κ. Α. Αβραμόπουλος εκπροσωπώντας το ΚΠΕ μας ενημέρωσαν για τη θάλασσα της γειτονιά μας, τον Κορινθιακό Κόλπο, όχι μόνο ως ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα, με σημαντικά προβλήματα ρύπανσης, αλλά και ως μοχλό ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία.


Μόνο με την ενεργό συμμετοχή όλων μας και πάνω απ΄ όλα της νέας γενιάς,  υπάρχει ελπίδα το μέλλον να είναι πιο «πράσινο» άρα και πιο «φωτεινό» για τον πλανήτη και κατά συνέπεια για τη ζωή μας.