Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Περιβαλλοντική επίσκεψη της γεωπονικής - περιβαλλοντικής ομάδας στο ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας

Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας, η οποία αποτελείται από μαθητές: της Ομάδας Προσανατολισμού Γεωπονίας, Τροφίμων & Διατροφής της Α τάξης, των ειδικοτήτων Φυτικής Παραγωγής και Τεχνολογίας Τροφίμων της Β τάξης και Επιχειρηματικής Γεωργίας της Γ τάξης, συνεχίζοντας για άλλη μια χρονιά το περιβαλλοντικό της ταξίδι στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επισκέφτηκε στις 2/3/2015 το ΚΠΕ Κλειτορίας – Ακράτας. Συγκεκριμένα παρακολούθησε το μονοήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα
«Ο Υγροβιότοπος της Λίμνης Τσιβλού» στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος
«Μελοποιήματα».
Το πρόγραμμα συνδύασε το θεωρητικό μέρος και τη μελέτη πεδίου με το περιβαλλοντικό μονοπάτι γύρω από τη λίμνη Τσιβλού και στόχευσε:
• Στην εξοικείωση των μαθητών με το ζήτημα της διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών.
• Στην ανάπτυξη περιβαλλοντικά ορθής συμπεριφοράς σε προστατευόμενες περιοχές.
• Στην εισαγωγή στο ζήτημα της διαχείρισης του γλυκού νερού με έμφαση στο θέμα της λειψυδρίας.
• Στην εισαγωγή στο ζήτημα της αξίας των μικρών υγροτόπων και των δασικών οικοσυστημάτων.
• Στη μοναδικότητα σχηματισμού του συγκεκριμένου υγροβιότοπου (κατολίσθηση, 1913).

Μαθητές και συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με τους υγροβιότοπους, να προβληματιστούν πάνω σε θέματα, στάσεις και συμπεριφορές του ανθρώπου που σχετίζονται με το περιβάλλον και φυσικά να απολαύσουν το εξαιρετικά όμορφο φυσικό τοπίο.
Η υποδοχή, η φιλοξενία, η ευγένεια αλλά και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού του Κ.Π.Ε. ήταν άψογη. Τους ευχαριστούμε θερμά για όλα και ευχόμαστε να συνεργαστούμε ξανά και στο μέλλον.