Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου στην καμπάνια ενημέρωσης του Δήμου Σικυωνίων για την Οικιακή Κομποστοποίηση

Το σύγχρονο ανοιχτό δημοκρατικό, κοινωνικό σχολείο θα πρέπει να είναι ευέλικτο, ευαισθητοποιημένο στα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα, για να παράγει κριτικά σκεπτόμενους - ενεργούς πολίτες και να αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τη σχολική μονάδα.

Το 1ο ΕΠΑΛ Κιάτου υποστηρίζοντας πλήρως τον παραπάνω ρόλο του, πραγματοποιεί δράσεις προς τη κατεύθυνση, σχολείο και τοπική κοινωνία να αναπτύξουν μια στενή αμφίδρομη σχέση.
Τα τελευταία χρόνια μέσα από την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων, τα οποία έχουν ως σκοπό να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σχέση του ανθρώπου µε το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται µε αυτό και να δραστηριοποιηθούν µε ειδικά προγράμματα, ώστε να συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιµετώπισής τους, έγιναν πολλές δράσεις με αποκορύφωμα τη φετινή προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη το τεράστιο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο μας, η περιβαλλοντική ομάδα του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Διατροφής, δημιούργησε μια αφίσα με σημαντικές πληροφορίες για τα οργανικά υλικά – σκουπίδια που μπορούν να γίνουν κομπόστ, δηλαδή λίπασμα για τα φυτά μας. Η αφίσα μας, αποτελεί στοιχείο πλέον της καμπάνιας του δήμου Σικυωνίων, στην ενημέρωση των δημοτών για την σημασία της οικιακής κομποστοποίησης στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αφίσα είναι το αποτέλεσμα της ολιστικής δράσης που λαμβάνει χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο σχολείο μας, το οποίο διαθέτει στον αγρό του, κομποστοποιητές και παράγει το δικό του λίπασμα, για τις ανάγκες της εκπαίδευσης των μαθητών του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Διατροφής, αλλά και για την συντήρηση των χώρων πρασίνου που διαθέτει.