Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Το 1ο ΕΠΑΛ Κιάτου συμμετέχει στον Διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας

Με αφορμή τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργάνωσαν διεθνή διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας με θέμα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες η ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά ως προς το θέμα με όποιον τρόπο επιθυμούν.

Μέσω του διαγωνισμού δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα
συμμετάσχουν να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές των Ολυμπιακών Αρχών, της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό, της Δια Βίου Άσκησης και της Αθλητικής Παιδείας γενικότερα, καθώς και του τρόπου που όλα τα παραπάνω, μέσω του σχολικού αθλητισμού, επηρεάζουν την καθημερινότητά μας διαμορφώνοντας αρχές, αξίες και δεξιότητες ζωής.

Οι μαθητικές δημιουργίες διαγωνίζονται στις παρακάτω κατηγορίες: ποίημα, δοκίμιο, σκίτσο, αφίσα, σποτ, ταινία μυθοπλασίας, φωτογραφία, παραμύθι, διήγημα, ιστοσελίδα, ντοκιμαντέρ, τρισδιάστατη κατασκευή, πολυμεσική παρουσίαση, ζωγραφιά, τραγούδι, εφημερίδα.

Το σχολείο μας συμμετέχει στον Διαγωνισμό στις κατηγορίες: σποτ, ταινία μυθοπλασίας και τρισδιάστατη κατασκευή.

Τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και οι καλύτερες μαθητικές δημιουργίες θα βραβευθούν σε ειδικές εκδηλώσεις και θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα www.i-create.gr  της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.